Veldhoven, Zaltbommel, Nijmegen en Den Bosch

Zaterdag gingen wij samen naar de tentoonstelling in Veldhoven. Na de tentoonstelling te hebben bekeken ging DH met de krant naar het zonnige terras en liep ik bij de winkels langs in de hoop een klein wieltje te vinden dat ik gebruik bij het naadtoeslag tekenen aan ronde vormen. Er was veel te zien, ik heb genoten. ( Maar dat wieltje niet gevonden.)

                                                  Even een paar foto's:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oh, en dan natuurlijk ook een paar prachtige textielschilderijen van Coletta Berends:

 

 

 

 

 

De quilts uit het nieuwe boek van Petra Prins hingen er ook. Die heb ik niet gefotografeerd maar wel bewonderd.  Ze zijn zo mooi gemaakt, zo prachtig gequilt, ik voelde me een kluns van het ergste soort, want zij heeft een winkel, twee winkels, is oma, reist naar beurzen in binnen- en buitenland en dan toch nog tijd hebben voor al dat prachtigs, ik doe vast iets gigantisch verkeerd.

 

Die avond sliepen we in Zaltbommel en de volgende dag waren we alweer vroeg op pad naar het feestje van een jarige vriend. Het werd een zalige zonnige zondag.

 

 

Dit was een plaatje van de anonieme vrouwen (?). Als een meisje naar een dienstje in de stad ging werd ze door één of twee van die vrouwen bij het station opgewacht en naar haar werkgeefster gebracht. (Het jonge deerntje kon immers onderweg in handen vallen van mannen met oneerbare bedoelingen (!) ).

 

Ook die nacht waren we weer in Zaltbommel en de volgende morgen wilden we iets van die stad zien. Maandagmorgen,  precies op die éne plek waar je buiten een kop koffie kon krijgen stond een auto die allemachtig veel lawaai produceerde. Op een paar winkels na was alles gesloten en super saai.

 

 

We besloten naar Den Bosch te gaan en daar was het druk en vonden we een leuk terras. Na de koffie met een Bosche Bol (een echte!) eerst de Sint Jan van binnen bekeken.

 

 

Daarna door de drukke straatjes geslenterd, een kaartje gekocht voor een tochtje over de Binnen Dieze en (omdat er een wachttijd was) weer een terras gezocht en lekker aan mensjeskijken gedaan. Die vaartocht was práchtig. Meneer Hans (de stuurman) vertelde hoe dit water in een ver verleden al door de stad stroomde en er door ruimtegebrek binnen de muren er ook over het water werd gebouwd. Met een fluisterboot over de Binnen Dieze is echtwaar een aanrader. 

 

 

 

 

 

Vandaag na al dat prachtige weer...... thuis gekomen in de regen.

Daar trekken we ons lekker niks van aan want de tuin kan wat regen erg goed gebruiken.

Dagdoeidoeg en

Reacties:

 • Monika
  20-5-2013
  Es war ein schöner Tag in Veldhoven. Nun habe ich auf meinem Blog den ersten "Follower". Vielen Dank. Diese Web-Site ist toll. Sehr gut, und sie wird wirklich fleissig gepflegt. Gratulation!!
 • Willeke
  11-5-2013
  Wat een heerlijk verslag! groetjes,
 • Johanna
  9-5-2013
  Wat een Lang verhaal!
 • Margriet
  8-5-2013
  Heb jij daar in Veldhoven echt geen lappie gekocht?
 • JOSEPHINE219
  8-5-2013
  Wat gezellig! Ik ben altijd erg aangetrokken door architectuur. Wat zou ik jouw foto's graag als inspiratie voor quilts gebruiken, maar daar ben ik bekwaam genoeg voor..... Maar kan het wel waarderen, telt dat ook?
 • Pauline
  8-5-2013
  Jullie hebben er meteen een mooie uitstap van gemaakt! Wat was het genieten op de tentoonstelling, wat een inspiratie, wat een variatie! Het radeerwiel dat je zoekt wordt gemaakt door Prym en zou in iedere goedgesorteerde fournituren winkel verkrijgbaar moeten zijn, anders kun je het bestellen bij http://www.topfournituren.nl/c-1595189/radeerwiel/ Succes!

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium