SPIT!

Het zijn maar 4 letters, maar wat een narigheid. De naaimachine staat werkloos op de tafel, de quilt in wording hing op de muur en zelfs m'n computer, waarin ik graag de wereld door struin, bleef dicht. Dat struinen deed ik nog op m'n I-pad, maar dat is toch anders, mijn weblog kan ik er niet op bijhouden en dat was na Karlsruhe wel mijn bedoeling. Het gaat weer een stuk beter met mijn rug, maar echt over is het niet, zo nu en dan een verkeerde beweging en de bliksem slaat er weer in, niet elke keer weer hopeloos, maar het maakt me onzeker.

 

 

Dit hangt hier op de muur. Ooit in een plastic bak (met de stof) onderin een schuifkast geschoven. Dat kwam omdat zoon en schoondochter ons kwamen vertellen dat er een baby op komst was en ik enthousiast aan een babyquiltje begon. Ik gebruikte daarvoor hetzelfde ontwerp, maakte het wat kleiner en tekende er nog een blokje bij. Ze zochten zelf de kleurtjes uit en in een sneltreinvaart naaide ik de nodige blokjes (op papier). Die blokjes aan elkaar zetten was toch een fluitje van een cent?....nou nee....de scherpe puntjes maakten het erg lastig, veel uithalen en opnieuw beginnen en vaak dan nóg eens uithalen (met veel gemopper). Een veel gebruikt quiltje, het lag in de wieg of op de kinderenwagen van Ylse (2006), Sanne (2009) en Xander (2011). 

 

 

Eerst even geen lastige puntjes meer moet ik gedacht hebben en begon met iets anders. Toch vergat ik dat, want in 2011, toen Lisanne geboren zou worden, maakte ik daar deze voor.

 

 

Weer in de stress en de bak met rode lapjes bleef in de kast (al leende ik er wel regelmatig iets  uit). Toen de Twist naar de longarm quiltmachine van Anne Que uit Wirdum ging had ik de smaak te pakken van de rondingen die ik op de hand naaide.

 

 

Heerlijk werkje voor in de auto en op ons vakantieadres. Geen moeilijk gedoe met puntjes enzo, het ging als een trein. Een jaar later een patroon getekend van weer iets ronds.

 

 

Ik had hiervoor twee lappen streepjes stof, allebei ongeveer 2 meter. Toen ik aan lap 2 begon bleek die net iets witter, net iets roder, zichbaar anders als je goed keek. Na zwaar balen het stuk van lap 1 afgemaakt en nu moet dit stuk dat ongeveer 60 cm breed en 180 cm lang is maar eens op een achterkant...ofzo....(het definitieve plan moet nog geboren worden). Nog niet zat van al dat rond zocht ik alle rood dat ik in de loop der jaren verzameld had en tekende op elk stuk zes cirkeldelen. Het ontwerp moest wel een beetje veranderd en daar ging ik weer, eerst helemaal opspelden om al dat rood/roserood/oranjerood/paarsigrood goed te verdelen. Toen ik tevreden was (wanneer ben je echt tevreden?) spelde ik cirkel voor cirkel op een theedoek die dan bij mij op de bank kwam. Muziekje erbij (of sport in beeld) en stikken maar. Deze is nu bij Elly Prins in Zoetermeer.

 

 

Nog even mijn moeilijke punten in de huidige zetting. Gistermiddag vond m'n naaimachine het ook niet meer te doen, vanmiddag even naar Leeuwarden, dan hoop/hoop/hoop ik dat ze daar wel de spoel uit m'n naaimachine kunnen halen, ik kan het niet!

 

 

    

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium