Lekker bezig....

Lieve lezers, een gezond, gezellig, gelukkig, creatief en fantasierijk nieuwjaar!

(Het mag vandaag nog....toch?)

 

Voor mij een jaar waarin ik heel wat af moet maken, want in juni mogen mijn quilts in Groningen hangen. Super blij, maar ook druk, want ik laat nog al eens iets onafgemaakt liggen. Dan kriebelt een plannetje zo erg om aan te beginnen en dat doe ik dan ook. Deze laatste moest ( van mezelf) dan ook 1 januari inelkaar en dat is gelukt.

Al heel lang was ik namelijk in de ban van een patroon uit 1860 (!). Ik vind patronen die je op het verkeerde been zetten altijd leuk, maar teken ze toch het liefst zelf. Maar deze, deze was het waard om nagemaakt te worden. In augustus stroken gesneden van alle rode lappen uit de lappenbak.

Rood/wit/rood twee keer en wit/rood/wit één keer.  

Daar reepjes van gesneden en er toen 360 nine-patches ( 6 cm ) van genaaid. Eén soort, alle hoeken en middenblokjes rood. De witte lapjes ( driehoekjes, ruiten en hexagons) die erbij moesten nog allemaal getekend en toen konden we weer naar Portugal.

Daar heel veel wit met de hand aan de nine-patches gezet, maar pas deze week (eindelijk...eindelijk) kon het laatste friemeltje er aan en de naadjes getrimd. Een lekkere bende om me heen, zelfs boven liggen kleine puntjes naast m'n bed.

Daarna al die naadjes gestreken en tralala...nu hangt ie weer te wachten op de rand. Wat voor rand? Dáár moet ik nog even over nadenken (eerst maar even flink stofzuigen!!).

Reacties:

 • Hilda de Wit
  19-1-2016
  Mooi!! Met belangstelling heb ik het verhaal gelezen en Ik ben benieuwd hoe deze verder afgemaakt wordt. Misschien zie ik het in juni, want ik hoop een bezoekje te brengen aan het geweldige, inspirerende quiltfestival
 • Rita
  18-1-2016
  Wat een schitterende quilt, een plaatje. En leuk dat je straks in Groningen bent tijdens het Quilt Festival.
 • Ineke Maas
  7-1-2016
  Wauw, wat mooi!! Kan niet wachten op je expositie! Beste wensen nog voor 2016!
 • Marianne Planting
  7-1-2016
  Vraagje: ik zie dat jij je naadjes nog smaller knipt of snijdt na het naaien. Doe je dat altijd en hoe breed blijft er over?
 • Laura
  6-1-2016
  Echt een "Klazien-patroon", geweldig!
 • Judith
  6-1-2016
  Wat geweldig mooi! Geweldig dat je gaat exposeren, gefeliciteerd
 • Ineke Marijnissen-van der Molen
  6-1-2016
  oooooh.....kan niet wachten!!!!!!
 • klaasje
  6-1-2016
  Wat mooi Klazien.
 • MarianneP wauw wat leuk!!!!
  6-1-2016
  Wat weer een prachtig rodd-wit kunstwerk! Inderdaad leuk om de ninepatches te zoeken en de vormen ertussen
 • Aart Schinkel
  6-1-2016
  Mooi Klazien, jij bent een kei in klassieke patronen. Leg je afsnijsels eens onder 2 lagen wateroplosbaar vlies en naai er flink overheen, los het vlies op en je hebt weer iets om mee verder te gaan.
 • Willeke
  6-1-2016
  Wauw wauw wauw

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium