Karlsruhe 2015

Zaterdagmorgen (het regende hier pijpestelen) hebben we een tas gepakt en zijn naar Karlsruhe gereden. Halverwege de (lange) rit werd het droog en voordat de grote stad in zicht kwam liep de temperatuur op naar 20/22 graden. Zo, bij het hotel op het terras bij een glas (Duitse)wijn en DH een (Duits) pilsje, nog een poosje van die warme zon kunnen genieten. De volgende dag zou het koud en winderig zijn (pakken wat je pakken kan nietwaar?). Die volgende dag viel heel erg mee, ook terrasjesweer maar daar kwamen we niet voor. Met een speciale bus (bomvol vrouwen) naar Nadelwelt, dé tentoonstelling van Duitsland op handwerk gebied.

 

Van deze mevrouw hingen er mooie quilts

        

Heel moedig om een gequilt werkstuk alsnog te verven, het resultaat is prachtig.

 Dit leek me een mooi handwerkje voor in de auto onderweg naar.....Portugal!

Ontzettend leuk!

Eerst samen de tentoonstelling bekeken en toen ging DH met de krant (van wakker Nederland) buiten in het zonnetje zitten lezen en puzzelen. (Hij was de eerste en moest daardoor bank en tafel droog maken). Ik de hal met verkoopstands in, waar ik her en der bekenden tegen kwam. O, ik mag zo graag praatjes maken en de tijd vloog. Daarna mijn tasje met aankopen naar het hotel gebracht en met de tram naar de stad gereden.

Natuurlijk vond ik een paar roden die ik nog niet had. Het stapeltje ernaast zijn handgeverfde stofjes voor het ontwerpje waar je een stukje van kunt zien. Eerst nog een quilt afmaken.

Bij het  Slot van Karlsruhe op een terras met een wijntje en een biertje naar het slot van het concours gekeken. De heren met een midwinterhoorn wilden wel speciaal voor ons even blazen op dat reusachtige instrument en vertellen wilden ze ook wel. Maandagmorgen weer naar huis, druk op de weg maar wij hadden geen haast. In Duitsland rijden net als bij ons veel mensen met een "ontheffing" (zo noemen we de snelheidsduivels op de nederlandse wegen). In Duitsland hebben de auto's straalaandrijving, die rijden zo allemachtig snel, die duiken onder alle flitsers door.

 

hier kun je alle foto's ook groot bekijken.

 

groeten Klazien

Reacties:

  • Ria van Kastee
    24-5-2015
    Hoi Klazien wat een leuk stukje weer, het was gezellig om weer even een babbeltje met je te maken. En ik zie op de foto dat jullie de midwinterhoorn gehoord hebben. Wij waren toen onderweg met de trein die 25 min vertraging had, we hebben wel bijna twee uur moeten staan maar wonderwel pikten we ergens een trein met onze gereserveerde plaatsten dus we konden nog een stukje zitten, en waren op tijd thuis. Groetjes van Ria 😊
  • Mien B.
    20-5-2015
    Leuk om je weer te lezen. Groetjes uit Deurne (Vlisco)

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium