Hoera, de rode stof!

 

Ik ben nog steeds ( op de hand) bezig met de rode quilt (ook de eerste op het rijtje aan de linkerkant). Een lekker werkje bij de tv of radio.  Er ontstond een probleem toen de rode stof niet meer te krijgen was. Het kwam wel weer in de collectie maar dat verfbad bleek anders te zijn uitgevallen. Rita dacht dat zij die kleur van mij in Etten-Leur had gezien en wij, op weg naar Helmond, weken uit naar rechts om daar die stof te bekijken. Ik rekende echt nergens op maar de stof was precies wat ik zocht. De vingerhoedjes maar weer even uit mijn hoofd en de doos met restjes in de kast, want nu heb ik stof genoeg om de laatste rand af te maken en er ook nog een rand omheen te naaien. Ik  was helemaal blij  en na een heerlijke lunch bij Saveurs reden we naar Helmond waar we via hotelveilingen (leukleukleuk,  voor een klein prijsje)  een overnachting hadden geboekt. Daar was de batterij van mijn camera leeg. (Ik moet nog leren dat een kleine camera eerder honger heeft.) Waarom naar Helmond? Omdat ik al járen graag eens bij Vlisco wilde kijken. Het was de reis waard. Wat een prachtige stoffen, kleine patronen, grote patronen, kleurrijk, werkelijk schitterend. Jammer dat ze het daar alleen in lappen van 6 yrd verkopen. (Je zou het met een groep moeten doen maar in mijn groep is lang niet iedereen zo enthousiast als ik).

 's Avonds hebben we (voor het eerst)  in een Sushi restaurant (Mo-Jo) gegeten. Met een duidelijke uitleg hoe met stokjes te eten en hoe te bestellen, hadden we een prachtige avond. De volgende dag gingen we 's-middags naar Kees en Beate in Nijmegen waar wij vrouwen bij de koffie, de borrel en  de overheerlijke pastahap oergenoeglijk  hebben zitten (quilt)kwebbelen. (Onze mannen kennen elkaar al járen van het tennisscheidrechtercircuit en zij quilt, hoe leuk kan het gaan).

Reacties:

 • jeannet
  12-12-2011
  Nou begrijp ik waarom je zo van rode schoenen houd....(lol)
 • supergoof
  12-12-2011
  Meid, wat vind ik die rode stof MOOI! Die zit nu in m'n geheugen gegrift,... dat snap je wel. ;o)
 • JOSEPHINE219
  9-12-2011
  He wat leuk. Ik kan jou ook weer volgen! Wij hadden het geluk dat onze oudste jaaaaren in Brussel woonde. Je begrijpt, op weg naar, of terug van, was Helmond vaak een stop! Ik ben dol op hun dessins, maar vind ze moeilijk te verwerken.
 • Truus v d n
  5-12-2011
  Jammer dat je niet een stukje verder bent gereden. Daar verkopen ze ook afval stukken van vlisco en dat gaat per kilo (ongeveer 1.50meter voor 5euro) Deze zaak zit op het industieterein tegen over beterbed en heet janssen. Groetjes Truus

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium