Het was genieten in Uithuizen!

 

In de prachtige Katholieke kerk stonden de hoge rekken waaraan de quilts moesten hangen al klaar.

Een grote trap werd gehaald om ze er aan vast te maken, maar.....toen ik boven op die trap stond had ik alleen maar handen om me vast te houden, durfde ik  de bovenbalk niet los te laten om de touwtjes vast te knopen.

Gelukkig was dochter Margreet mee en die durfde dat wel, al was het nogal lastig.

Ze zei: we kieperen zo'n stelling om, maken de quilt vast en zetten 'm weer recht op.         En zo deden we dat en het ging toen veel beter.

Vrijdag stonden al voor 10 uur de eerste gasten voor de deur. Een grote groep uit Tsjechië. Gelukkig sprak één van de dames engels en dan is er gespreksstof genoeg.

De hele dag bleef het druk, al viel het in die grote kerk niet erg op.

Zo ook op zaterdag. Volop (quilt)kwebbels in de kerk, veel vragen, veel complimenten waarvan ik eentje heel bijzonder vond. De dame zei (in het engels) dat mijn tentoonstelling een voorbeeld was van 'Modern Quilting',  tradidioneel quilten met een moderne uitstraling in patronen maar ook in kleurgebruik.

Zondag gleden er wat kruimelbuitjes over het Groninger land. Gelukkig weerhield het de mensen niet om te komen kijken.

Heel veel foto's zijn er gemaakt. Ik hoop dat ik veel mensen geinspireerd heb. Wij hebben in ieder geval genoten, al heb ik zelf niet bij de andere exposanten kunnen kijken en dat is dan weer jammer.

 

Reacties:

 • Anouk
  23-10-2018
  Dit is fantastisch! :)
 • Willeke
  23-3-2018
  Wat leuk dat je weer blogt en je verhaal van Uithuizen. Wel een gedoe met die Captcha, grinnik
 • A. Bouwman
  15-10-2016
  Genieten was het zeker, wat prachtige quilts. Groeten
 • Petronella
  29-6-2016
  Samen met mijn dochter erg genoten van je quilts, toen het orgel ook nog begon te spelen werd het helemaal een feestje! Ben ook erg gecharmeerd van de zeilbootjes, heb je het patroon ergens vandaan of zelf getekend? Ik zou em graag voor m'n kleinzoon maken. Vriendelijke groet!
 • Ria van Kasteel
  18-6-2016
  Het was ergleukje weer even te spreken, het was een verfrissende tentoonstelling, je blijft er naar kijken. Groetjes van Ria 😊
 • Frea Paas
  17-6-2016
  Ik heb genoten van je quilts. Traditionele quilts, met een frisse moderne uitstraling. Hier houd ik ook van. En wat een productie.
 • Mien B.
  17-6-2016
  Ja dat was genieten, van alle tentoonstellingen de kerkjes het Groninger landschap de dorpjes en zo meer. Ja jammer voor jou dat je de rest niet hebt kunnen zien. Groetjes van (Vlisco)-Mien B.
 • Elizabeth
  16-6-2016
  prachtige quilt, keurig netjes, leuke accenten !

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium