En er was meer......

Vóór de regiodagen kreeg ik een verzoek uit Beetsterzwaag om daar, bij de VrouwenvanNu, een show and tell met een klein werkje te doen. Het ééndagsbestuur had al heel lang daarvoor iemand geregeld, maar door ziekte (of andere vervelende omstandigheden) kon die mevrouw niet komen en "iemand" had gezegd dat ik dat misschien  wel wilde doen.  (Diepe zucht...vlak voor een regiodag....) Ja....da's leuk...maar....we hebben gasten die avond, ik neem dan wel mijn vriendin mee. Dat was prima klonk er opgelucht door de lijn en zo kwam het dat er donderdagavond twee grote Ykeatassen gevuld met quilts in de auto werden gezet.

 

 

 "Waar moet je precies naar toe?" vroeg DH. Goeie vraag.....geen idee! Optijd in Beetsterzwaag zijn en terplekke maar vragen bedacht ik , want de mevrouw had me dat vast wel verteld, maar ik wist het écht niet meer. Beate en ik waren écht optijd in Beetsterzwaag en na drie keer vragen ( er wonen daar zeer hulpvaardige mensen) ook optijd bij de locatie waar ik moest zijn. Daar stond een "rak" ( een houten wasrek) op het podium voor me klaar. Ik had gevraagd of iemand dat had en het bleek reuze handig.

 

 

Op de tafels stond thee en koffie met de daarbij horende ingrediënten en zo hadden mijn quilts een plekje om toch naderhand bekeken, gevoeld en gefotografeerd te worden. Ik vond het spannend en erg leuk. De reacties uit het publiek waren hartverwarmend en natúúrlijk werd me vaak gevraagd of ik nog wel eens iets anders deed dan met lapjes werken.

 

 

 Ik heb de dames verzekerd dat m'n kinderen  elke dag eten hebben gehad ( al moesten ze zelf wel eens koken) en dat mijn man z'n overhemden altijd gestreken werden. (Dat het hier in huis wel eens stoffig is en overal draadjes zweven heb ik er niet bij verteld.) 

 

 

Na de pauze met meer thee en een stuk  zelfgebakken cake (zálig!)  had ik nog een tas vol quilts voor het wasrek en daarna kreeg iedereen een stuk gekleurd papier om te tekenen, te knippen en te plakken.

 

Alle blokken die er geplakt waren werden op de grond gelegd en ik ben zeer benieuwd of  iemand ( er waren veel niet quilters) er nog iets van stof mee gaat doen. (Ik vond het een prachtige avond.)

 

 

 

Zondag hadden we een jarige kleinzoon, ook daar krijg ik vast nog wel een foto van.

 

(Deze zijn gemaakt door Beate.)

 

 Groeten Klazien 

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium