Drie zussen op reis

 

Daar zaten we dan, op een bankje in Istanbul. Een prachtige stad waar we drie dagen van alles en nog wat hebben bekeken.

 

 

Nu was het weer daar niet om over naar huis te schrijven maar zolang het droog was waren we dik tevreden. Lopenlopenlopen van het ene moois naar het andere.

 

 

Overal waren prachtige tegelwanden en als geboren Makkumer ben ik gek op 'diggelguod' De mooie patronen deden me erg denk aan de sitsen van H&W.

 

 

We vonden  op de grote bazar een winkel vol stof.

 

 

 

Er was zelfs een stapel katoen met glimmers (links).  Echt Turks? Geen idee maar er ging wel een stukje mee.

 

 

Naar Kylios waar een hotel aan het strand op ons wachtte maar voor een badpak niet erg aanlokkelijk leek. De golven bruisten het strand op en met sjaal om en jas aan hebben we een wandeling gemaakt.

 

 

 

We waren (denk ik) de eerste en enige badgasten in het kleine dorp en daarom zijn we de volgende dag met de bus naar een wat grote plaats gegaan. Het was daar ook grijs maar veel gezelliger.

 

 

Bij deze mensen kochten we alle drie een nachthemd. (5 euro en nu, na het wassen nog heel mooi!)

 

 

Toen we op de bus stonden te wachten zagen we allemaal kindertjes in een schooluniform. Deze dametjes hebben een grijs vestje aan, we zagen ze ook in het rood en blauw. De volgende dag werd het 's middags om 12 uur zonnig, echt zonnig!

Badpak aan en naar het strand. Om 3 uur kwam uit het niets een dikke onweersbui en spoelden we van de strandstoelen. Toen we 's avonds zaten te eten ging de zon rood onder, morgen weer een mooie dag zeiden we maar daar kennen ze ons spreekwoord niet.

 

 

Vorige week donderdag was ik weer thuis. Vrijdag wassen en opruimen en zaterdag planten gehaald voor de bakken die nog gevuld moesten worden. Het is een aanzienlijke klus maar zon scheen en de tuin wordt er zo mooi van.  (en ik ben er bruin van geworden.) De bak met geraniums vind ik elk jaar weer een plaatje maar voor dat plaatje moeten ze wel even nog wat groeien.

 

 

Behalve de witte Margrieten dit jaar ook een pot met rose

 

 

En de violen die we op de regiodag van Rita kregen namens het bestuur van het gilde ivm ons 25 jarig regiojubileum  zijn nog prachtig.

 

 

Maandag, de handen vol modder en zwarte vegen op de wangen stond opeens het echtpaar Twijnstra uit Ailsa Craig  voor me met een prachtige kamerplant en een mooie fles wijn. Een felicitatie van Gay en Verda waar ik vorig jaar gelogeerd heb. Zo ont-zet-tend leuk!

 

 

En toen was het de 23e en was ik jarig. De dag begon al vroeg met een prachtig boeket rozen van DH. 's Morgens visite, 's middags visite en 's avonds met de kinderen en hun partners lekker gegeten bij het nieuwe Van der Valk Hotel in Sneek. Het was een oergenoeglijke avond.

 

 

Alle facebookvrienden die mij een felicitatie stuurden ontzettend bedankt!

 

                            

 

Reacties:

 • Jetta
  27-5-2012
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Fijn dat je een leuke vakantie met je zussen heb gehad. De blommen zien er mooi uit. Groetjes, Jetta
 • JOSEPHINE219
  27-5-2012
  Wat ziet dat er allemaal even gezellig uit!! Leuk die drie zussen-foto.
 • Yvonne aka sommeke
  25-5-2012
  Een vrolijk en gezellig logje! Alsnog van harte gefeliciteerd!
 • Rita
  25-5-2012
  Klinkt als een fijne zussenvakantie. Je hebt weer inspiratie opgedaan. Je tuin ziet er weer heel gezellig uit. gr. Rita
 • Pauline
  25-5-2012
  Klazien, wat veel heerlijkheden in 1 blogbericht. Wat lijk jij op je zussen, jullie hebben een echt famiegezicht! Wat een heerlijk reisje hebben jullie gemaakt! Wat zijn je bloembakken mooi! Wat een gezellig bezoek schoof er bij je aan! En alsnog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Proost meid, op een heel gelukkig nieuw levensjaar! Prettige Pinksterdagen! Groetjes, Pauline
 • Aart Schinkel
  25-5-2012
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Er zijn boekjes met patronen van de tegels die je als quiltpatronen kunt gebruiken. Een paar jaar geleden heb ik een cursus gevolgd bij Mariet Soethout in Elden, daar zijn we aan het kleuren geweest met deze patronen. Mail me maar even. http://quiltaart.blogspot.com
 • Mieke Schabbing
  24-5-2012
  Wat leuk!! Piet en Diny op visite. Ik heb ze vorige week nog in Ailsa Craig gesproken.
 • Klaske
  24-5-2012
  Wat leuk om samen met je zussen even een paar dagen heerlijk op stap.Ik heb helaas geen zussen... Heerlijk weertje had je gisteren op je verjaardag! Groetjes Klaske
 • Annerieke Oppedijk
  24-5-2012
  Geweldig, om gezellig met je zussen een paar dagen op stap te gaan. Je verjaardag klinkt ook super gezellig. Wat is het leven toch prachtig. Groetjes

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium