De achterkant van quilts

Achter mijn eerste quilt (handgemaakt) zou ik een achterkant doen van een oude dekbedhoes. Coleta, van de patchworkwinkel in Utrecht, vond dat zo vréselijk. Dat mocht ik toch écht niet doen, zo iets moois en dan op een oud laken....Tja, ik vond quiltstof te duur en toog naar de markt waar ik een prachtig griemeltje vond dat ook nog eens 150 cm breed was. Spijt.....spijt......die stof was zo dicht geweven, het quilten werd monnikenwerk.

 

 

 

Toen het volgende jaar onze vakantie in zuid Frankrijk er op zat, gingen we via Parijs naar huis. Natuurlijk ook naar het plein bij de  Sacré Coeur en de straatjes daar beneden. Ik was, toen ik nog kleding naaide, al zo gek van die winkeltjes daar, met het quilten erbij werd het een niet te missen onderdeel van vakanties in Frankrijk.

 

 

De laatste tijd worden de Toile de Jouy's schaars en daardoor duurder dan ze ooit geweest zijn. Gelukkig liggen er in de kast nog een stel beauty's die  binnenkort gebruikt gaan worden.

 

 

Reacties:

  • Jolande Steentjes
    3-12-2011
    Wauw !! Wat een prachtige stoffen. Heerlijk om naar te kijken. Je blog trouwens ook. Ik heb sinds kort zelf een blog maar vind het nog een hele klus om echt op te starten en bij te houden. Complimenten dus voor jou blog. Super. Ik heb al veel met plezier gelezen. Groeten, Jolande Steentjes http://joshandwerkblog.blogspot.com/
  • willeke
    27-11-2011
    inderdaad plaatjes van stoffen!
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium