44 jaar geleden

Vierenveertig jaar geleden was deze flat (bijna) klaar. De lift was nog niet in gebruik (en dan naar de 7e etage!) en de verwarming stond niet goed afgesteld. (Als het koud was, zo regelde het centraal verwarmingssysteem, moesten we halfelf naar bed). Ons eerste huis was zo'n 64 m2 , wat een weelde, m'n kamer (waar ik waste, kookte, sliep en bezoek kreeg) was nog geen 12 m2. Lang hebben we er niet gewoond, met een dochter en een nieuw kindje op komst verhuisden we naar een huis op de grond. Deze eerste van drie dezelfde kolossen werd De Blauwe Flat genoemd, voor ons was het nog steeds 'onze' flat en die flat ging vanmiddag tegen de vlakte. Heel begrijpelijk, want van geisoleerde muren en plafonds was toen nog geen sprake. Wij luisterden naar muziek van de bovenburen en volgden zo ook het 8 uur journaal. Pas toen de eerste mens op de maan zou landen (en er een belangrijk voetbal evenement ophanden was) kochten we een oude knots van een tv die ik (hoe bestaat het) meteen rood verfde. Die knots heeft het járen goed gedaan, voordat we afscheid namen (na een indrukwekkende knal), hadden we er een kastje naast waarmee we het tweede net konden ontvangen. We misten de kleuren niet, maar toen die kleuren de huiskamer inkwamen was dat toch wel erg mooi.

 

 

De mist maakte de aanblik van de kale flat wel een beetje triest en dat paste wel bij mijn gevoel.

 

 

Het eerste stuk is hier ingestort, het stof dat vrij kwam ging op in de mist, we hoorden het gerommel maar zagen eigenlijk niks.

 

 

Daarna vlug in de auto en naar het zwembad waar onze kleindochter Ylse haar zwemdiploma ging halen.

 

 

Vijftig kindjes zaten er op de bank te wachten op hun beurt.

 

 

Daar gaat Ylse

 

 

Opa en Oma, zien jullie mij wel?

 

 

Ik heb het gehaald hoor!

 

 

Het was er vréselijk druk, allemaal papa's,mama's,opa's en oma's!

 

 

Dit is het waar het allemaal om draaide, het zwemdiploma van Ylse (5 jaar). Nu mag Sanne daar straks ook haar best voor gaan doen.

 

Vandaag ga ik lekker met mijn handwerkje aan de slag. Alle cursussen zijn in de winterstop, best lekker weer tijd voor eigen dingen.

 

 

groeten Klazien

 

 

 

Reacties:

 • bea
  25-4-2013
  waar kan je het patroon van de twist kopen/
 • JOSEPHINE219
  9-12-2012
  Elke keer als ik die zwembad foto's van de kleintjes tegenkom, HOOR en RUIK ik het zwembad.... Hebben anderen dat nu ook? Zoveel jaren naar de zwemlessen kinderen laten kennelijk toch een onuitwisbare indruk achter!
 • miekequilt
  3-12-2012
  Heerlijk, nu weer tijd voor jezelf!!

Uw reactie

Uw naam
E-mailadres
Website
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Visuele controle
mooie kerstspreuk Dutch Modern Quilts M en M in de regen met kinderen en schoonkinderen
Bekijk artikelen van:
ons gezin zonder Tom en Xander Maartje
Mijn Favo's
WillekeWilleke PaulinePauline KittyquiltKittyquilt ConnyConny Klazien's handwerkKlazien's handwerk ElsbethElsbeth FûgeltsjeFûgeltsje Marpies projectsMarpies projects Aart's paradijsAart's paradijs GertGert JeannetJeannet Ellie's QuiltplaceEllie's Quiltplace
ouse pfotos roos Paul Himilayen Musk vingerhoedje van Josephine Hosta Blauwe regen Geranium